Faaarmor har öppnat * HICK* rökfri krog på Höga berget

Alla inlägg den 19 januari 2012

Av mArrA$ - 19 januari 2012 10:36

vi har börjat spåna lite på resor.. vi kollade in Azorerna, Portugal


     


Azorerna är en ögrupp i Atlanten belägen ca 150 mil från Lissabon och ca 390 mil från östkusten i Nordamerika. Klimatet på Azorerna är subtropiskt med behaglig värme året runt vilket lett till att växtligheten på öarna är fantastisk.

São Miguel är den största av de nio vulkanöarna Azorerna består av och här ligger även huvudstaden Ponta Delgada. Azorerna är inte känt för sitt uteliv utan lockar snarare besökare som vill uppleva en storslagen natur, djuphavsfiske eller delfin och valsafari. Att vandra på Azorerna är ett populärt och mycket bra sätt att upptäcka den underbara naturen. Vattnet runt öarna är oerhört djupt och hem för kaskelotvalar och delfiner, vilka man kan få uppleva i sin naturliga miljö om man tar en av de olika valsafari turerna som anordnas från bland annat huvudstaden Ponta Delgada på huvudön São Miguel. Har man tur kan man även stöta på andra sorters valar som passerar öarna från och till. Ett utmärkt sätt att uppleva Azorerna är till fots vandrandes utefter någon av de flertalet vandringsleder som finns på ön São Miguel. Här kommer verkligen den fantastiska naturen fram på rätt sätt samtidigt som du kommer åt de allra bästa platserna på ön, dit man inte tar sig med bil.

Några saker du bör ha i åtanke när du vandrar på Azorerna är att vädret kan skifta oerhört snabbt och trots att det är sol vid kusten där hotellet ligger kan det regna och vara dimma vid bergen bara någon mil bort. Man måste också tänka på att inte vandra för sent mot eftermiddagen, kvällen då mörkret kommer oerhört snabbt på dessa breddgrader.


[ Öga mot öga ]

Frågan är ställd..

passar jag bättre som blond eller mörk?
 Blondin
 Brunett

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Det förflutna

RSS

hur många är ni?

Marras Gästbok! ( ^^, )

Musik

MUSIK


Ovido - Quiz & Flashcards