Faaarmor har öppnat * HICK* rökfri krog på Höga berget

Alla inlägg den 15 september 2009

Av mArrA$ - 15 september 2009 22:43

Hjälp vad jag är förkyld alltså!! Jag vet ju att ja inte kunnat låta bli att pussa på hjärtat fast ja vet han va förkyld.. vad gör man inte ; )

Det bara kom som en blixt från klar himmel idag.. ja, tur i oturn att man går hemma då. I morgon skulle jag ju träffa en studievägledare på Lärcentrum.. men ja får nog boka om en tid med honom.


Nä, nu blir det att slänga sej på soffan under tio filtar för jag fryser så otroligt.. brr. Där tänker ja ligga tills gubben kommer hem från jobbet o väcker mej.

Av mArrA$ - 15 september 2009 17:47

Kanske dags att uppdatera min blogg lite nu =D

 

Iallafall har jag o min kära vart hemma nu sen i Fredags, inte allt för många dar.. men det känns som en evighet. Man har liksom landat i verkligheten igen, blivit förkylda, tvättat kläder, städat lägenheten, dragit på sej en urinvägsinfektion, blivit arbetslös.. ja U name it.

 

Vår 2:a resa till Alanya

Vårt Hotell blue star har 4 *:or  och ligger en bit ifrån stranden, typ en 10 minuters promenad.. men med  en sjujäkla uppförsbacke, o jag vill lova att i 45 g hetta är det inte bara! Vi bodde på 1 våningen i det runda hotellet.. och ja, vi tog hissen de flesta dar ; ) Kånkande på en badmadrass o alla andra grejor är de drygt att gå, trots att det bara handlar om 2 spiraltrappor. Hotellet har en udda form, det är runt.. och skyhögt.

 

2:a dagen så bestämmer vi oss för att göra ett turkiskt bad ( trots min dåliga erfarenhet sen i Maj)  brännan sägs ju hålla bättre då. På hotellet har de ett lyxigt o romantiskt spa, vilket man får behandling parvis. Så vi slår till på det lyxigaste paketet de har, 3 mysiga timmar bara vi.. Börjar med att vi tar en dusch tillsammans, sedan hoppar vi ner i en varm jacuzzi.. där sitter vi ca 20 min innan vi kastar oss i en kall pool och simmar några längder. Sedan in i en ångbastu, och där inne ser man knappt handen framför sej, ja måste ut för de blir lite av panikkänsla. Efter det bär det av in till själva hamam och där blir vi ju scrubbade och inskummade. En kort vilostund invirade i handdukar och ett glas te, sen grande final 45 minuters oljemassage med ansiktmask tillsammans. DET hamam var värt varje öre..mm.


På Torsdagen var vi till Pamukkale Och Hierapolis. Där varmt mineralrikt vatten i tusentals år runnit nerför höjden och bildat dessa kalkstenstjosan. Visst, det var mkt vackrare för en hel del år sedan, men det är vi turister som bidragit till dess förstörelse. Men det va helt klart en upplevelse utöver de vanliga.. de finns ju bara på en plats i världen, just där.

  

Sen besökte vi Hierapolis, staden som förstördes år 17 e.Kr av en kraftig jordbävning.. dessa ruiner var det som stod kvar. Mäktigt att se minsann.. för att inte tala om den enorma teatern i sten. MEN det var en fruktansvärt lång bussresa dit.. *phu* vi steg upp kl 04 på morgonen, bussen gick en halvtimma senare. Vi hade flera stopp på vägen dit, besökte en moske´, textilaffär, nötaffär samt frukost t och lunch..resan dit tog alltså omkring 8 tim!! Galet.. sen va vi på plats i ca 3 för att sedan sitta i bussen hem ytterligare 5 tim.. ojoj. Värt det? hmm ja vet inte.. visst de är ju skitmäktigt att se. Men om man hade bott närmare, typ marmaris hade vart bättre.

Och vi hann desutom inte bada i Kleopatras ungdomskälla, som enligt legenden sägs göra folk vackrare och yngre.. *mutter* haha.  jaja, få väl åldras vidare då ; ) Vattnet här var nämligen fullt med mineraler och kalk, så det va helt okej att dricka ur kranar runt om.. o gott var det också.

  

 

Vi lärde känna en hel massa underbara och roliga människor!

Först när vi kommer på flygplatsen så ser Nicklas en kille han känner! Johan.. han o flickvännen

Jennifer ska också till Alanya! skooj.. så dem är vi ute med några kvällar, de åker dock hem efter en vecka.

sen träffade vi  Pia, Thomas o deras uuurgulliga dotter Filippa från Övik.

Susanne och Fredrik från Göteborg.

Järngänget ( busschaufförerna ) från Övik *skratt* Ja de va 4 singelkarlar 30-60 på tripp.. kan ju bara sluta på ett sätt.. crazy ; )

Och sen Ted och Victoria från stan..

Hoppas på att träffa många av er snart igen!

Sen må man säg att vi blev lite rörda där av det holländska paret som kom fram till mej o Nicklas o tackade o bugade för vi hade minsann gjort deras kväll oförglömlig! haha.. vi spexxade, dansade o sjöng.. ren o skär underhållning. det värmde =D Dessutom firade de 1årig bröllopsdag, o de va så lyckliga att vi gjort den oförglömlig för dem.. åh.

  

   

 

Vi var ut tillsammans någar kvällar, bland annat var alla vi svenskar på en krog och tittade när Sverige vann i fotboll mott.. euhh hmm.. Ja nåt annat lag. det var hur som helst en mkt Härlig stämmning! =D Sen var vi ut med ett av gänget som jobbar där, några kockar.. vi var med en kille, Yasar på Kareoke och sen satt vi nere i hamn en kväll. Discotek besökte vi väl inte så mkt.. de e liksom inte vår grej längre.. var ut på ett ställe, Robin hood.. men guud vilket enormt discotek alltså. Men njaa.. de e roligare med lugnare barer o livemusik ; ) Ja, va va det jag sa.. ja missade ju Kleopatras källa.. de är åldern.


Hotellet hade ju all inclusiv, och denna gång gjorde det verkligen skäl för det konceptet! oj, vi åt o drack drack o åt.. heeela dagarna! Och alkoholen var då INTE utspädd med vatten denna gång ;  ) Så de lilla man gått ner, de vill ja lova satt sej på plats med råga igen! 

  

 

Vi var ner till havet en gång tror jag trots att det gick gratis transport flera gånger om dagen. Men vid poolen var det drag från morgon till sena eftermiddagen! Hotellet var ju enormt, två delar en rund del o ett sånär vanligt hotell, den runda delen var nybyggd typ. det fanns två stora pooler, och vid den ena så var det underhållare som roade med olika program hela dagarna. Det var morgongympa, vattengympa, vattenpolo, dart, jenga, tävlingar o lekar på land.. ja en heel massa skoj! O allt var ju såkart på ploj där man blev slängd i vattnet eller fick skämma ut sej på alla möjliga tänkbara sätt. Och hela dagarna spelade de hög dunkande superbra musik!

   

  

 

Vi var på en båttur runt alanya, tyvärr solade vi nog bort mesta delen av den på båtens däck.. =)  vi gjorde 5 stopp där vi besökte piratgrotta o andra saker, sen badade vi i havet. Folk hoppade från båten, klippor.. ja inte jag då. Det va skithögt. Ombord var det en fotograf som tog tio kort på oss, mkt fina proffsiga kort som vi köpte med oss hem.

 

Vi bokade jeepsafari dagen innan vi skull åka hem, men den dagen så stod det som spööön i backen! Alltså då menar ja SPÖregna.. ojoj. Det va bara att avboka den. Så då åkte vi på ett till hamam.. som inte alls var lika bra. men men..

 

Nicklas var till en barberare 2 ggr.. och jag gjorde fransk manikyr 2 ggr. Sen tokshoppade vi en hel massa på Tisdagsmarknaden.. ojoj. Kläder, dukar, skärp. Ja.. de va skoj helt enkelt.

Ja, jag skulle kunna skriva huuur mkt som helst här. Men ja känner att mina fingrar börjar säga ifrån nu ; )

 

Jag kan bara konstatera.. I LOVE ALANYA!

 

 Och jag älskar min heeelt underbara sambo!!

 

  

 

För alltid.. du och jag.

 

 

 

[ Öga mot öga ]

Frågan är ställd..

passar jag bättre som blond eller mörk?
 Blondin
 Brunett

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Det förflutna

RSS

hur många är ni?

Marras Gästbok! ( ^^, )

Musik

MUSIK


Ovido - Quiz & Flashcards