Faaarmor har öppnat * HICK* rökfri krog på Höga berget

Alla inlägg under december 2008

Av mArrA$ - 15 december 2008 10:07

 


Vaknade tidigt pga av ryggvärk igen.. ringde massören, hon var visst i Falun. Så i morgon kl 17 fick jag en tid.. hon stänger fyra, men jobbar över lite då å då denna månad. Tack o lov, hon är en räddande ängel.. jag går av på mitten snart känns det som.


Idag när mannen kommer hem så måste vi in till stan o handla julklappar, för sen så jobbar jag kväll, på Fredag el Lördag åker vi ju hem till Nyland... idag är den enda dagen som passar, typiskt när jag hade tänkt tagit de lugnt bara. Har ingen aninhg om vad jag ska köpa.. ska fixa en liten present till min mor, far, bror och syster. Nicklas mamma, Pe o till hans systrar..






Av mArrA$ - 14 december 2008 20:16



Ojoj vilken fruktansvärd helg alltså.. jag har hållit på att knäcka mej själv, igen?! O såklart blir man skraj.. jag vill verkligen inte klappa ihop igen?! Men vi har vartit så undrbemannade på arbetsplatsen o det har bara strulat, stress stress å åter stress! jag pallar inte sådant nu verkar det som, jag anatar jag nått gränsen EN gång och det behövs inte längre mycket för att min kropp säger ifrån. I morgon är jag ledig, hoppas jag bara kan ta det lugnt då o inte tänka så mycket på jobbet..

 Ska boka tid hos en massör, jag har så ont i rygg o nacke. Mjukas upp lite kanske mycket känns lättare sedan.


Men jag ler fortfarande =)

My dear reasons 


  • Världens bästa sambo
  • Mina urgulliga arbetskamrater
  • Kissarna som gör mej glad när man kommer hem
  • Att jag fått shoppa de mesta ja vill. =) hihi
  • Mina vänner.. som ja alltför sällan hörs med =/
  • Faktiskt av att skriva av mej här i bloggen



Ikväll har vi haft främmande, bjöd hit Nicklas mamma, man o syster Sara på middag. Nicklas hade lagat file´gryta med syltlök, ölkorv, vitlök o minimajs.. mm den va jättegod. Kokt potatis till det dårå.. till efterreätt blev det världens goaste kladdiga kladdkladdiikladdekaka med grädde.. sen spelade vi kort o drack glögg, mycket mysigt vill ja lova =) Hela tjocka släkten provade min träningsmaskin också! haha.. inte många "drag med benen" innan de kom klagan om att det kändes i låren minsann.. =)


Sen var det ett berg av disk, men vi är ju som ler o långhalm... gör ju allt tillsammans =) hihi Diskade sida vid sida, då gick det undan mån tro. Så nu slipper man ju det i morgon.


Igår så var vi in till stan, jag hade tre tim ledigt från jobbet. Då stack vi på Ixohouse o shoppade julsaker, de va nämligen 50 % på lite julsaker. Vi köpte en grangirlang till balkongen, som dock var liite för kort =) men helt okej för i år. Sen köpte vi en massa ljus, mm fina stora blockljus. En beige pläd med fransar som ligger på soffan. En stoooor julpomla med glitter på.. ja ni menar inte att ja diggar den affären?? ehh nää bara lite va.


I Fredags var det strömavbrott här också, satt o kollade på en film på femman, hmm en prins i New York, Eddie Murphy. Så slocknar alltbara tvärt!? näääää!!! Ja som fastnat i en film.. typiskt. Då blev de tända ljus o kortspel mittinanna fast man skulle upp dagen efter. ja.. just de.


Nu ska ja kila, mysa slappa... soooova i myssoffan våran!


Puss puss

Älskar dej Nicklas!!

Av mArrA$ - 12 december 2008 12:16

Har precis tagit mej en genomkörare av mage ( situps o grejor ) och låren med den nya maskinen, oh du.. det kommer kännas.. den var riktigt jobbig, en liten benplågare vill ja påstå!  =) En tripp på den där varje dag borde väl ge något som helst resultat, man kanske blir lite mer sporrad att inte trycka i sej allt ätbart som finns i närheten heller.


Snart bär det av till jobb och en lååång helg framför mej. Tänkte väcka gubben som ligger på soffan och höra om vi inte ska ta o boka o gå på teater nu snart.. Östersundsrevyn, handlar visst om saker som skett i kommunen under året. Låter ju spänannde... Sen ska vi ju boka julbord någonstans också, det blir nog den enda julmat jag stoppar i mej iår eftersom ja kommer tillbringa julen på jobbet också.


Hej svejs!

Av mArrA$ - 12 december 2008 00:31

Här kommer lite bilder från min ENSAMMA shoppingtur..






 

Denna står i köksfönstret

 

 Blomman ställde jag på bordet

 

se, nu har ja nästan gjort jul..*suck* I MORGON ska ja fixa gardiner, har ju faktiskt ett par jättefina som ska upp..Den där duken har jag fått av en mycket söt tant som vi bodde granne med förut i Nyland. Lilly.. =)

 

Marras har också bakat godis i dagarna =)


Dessa fjantiga tomtar köpte ja bara fö.. ja varför?? två par som dansar, men enen där han döljer sin gumma..hon kanske var för ugly för kameran..tych han

 

En liten söt blomma i en söt röd kruka passade tilsammans med ljuslyktan..o de där bling bling som e me öööverallt.. jaja, jaaa vet ; ) hihi. LOve them juh.. Syns det att blomman e full med glitter också?? nää..bara lite.

 

Sen kommer de en bild på vår hall.. som är uuurtrist för tillfället.



 


Av mArrA$ - 11 december 2008 23:45

Have U miss me!? mmm kan tro det.. nä vettnivad, Marras fixade sej ett riktigt illa virus på datan i förrgår eller när de nu var... trojan! Ops..Så nu har vår snälle vän Rickard som är ett snille på datorer + en massa anat som bilar typ , hihi.. ja han ha vart här i fleeera flera timmar och hjälpt oss och nu så är jag tillbaka! Och nää.. jag surfade inte på någon "barnförbjuden" sida om ni nu tror det.. ; ) Jag försökte faktiskt leta lite texter till min blogg, men se där.. laddade hem en god jul bild, och det va nog tillsammans med den som skiten letade sej in på vår dator.



Idag har jag iallafall varit ledig, vi började dagen med ett försök att åka tillsammans in till stan och handla lite, bland annat en grangirlang med ljus till balkongen. Men det hela slutade med att två surisar åkte hem illa kvickt, och nu är det spikat.. aldrig mer tillsammans till stan!! Fan de e ju tragiskt.. menmen. Iallafall så tog ja min bil efter att karln åkt å jobba o for in SJÄLV till stan. Köpte bland annat den där träningsmaskinen som ja velat ha, har inte lyckats skruva ihop den ännu så rapport om den kommer en annan dag. Sen handlade jag en massa annat onödigt till lägenheten, ljuslyktor o sånt... sen va Marras glad igen =)  


Så, ja har mest pysslat på  o städat här hemma mest idag.. på min lediga dag.. Phu.



Nu så gäspar ja visst litegrann...


Hmm ja du stoffe, inga läsare från Bredbyn?? Märkligt.. ho?? ho?? anybody out there??


Av mArrA$ - 8 december 2008 15:30

Igår for vi runt i gårdararna och fikade / hälsade på, drack blåbärsglögg o åt pepparkakor hos Nicklas far, sen åkte vi till en tjej jag jobbar med, Carina o hennes sambo Peter, där  blev vi bjudna på kaffe/ te.. trevligt =) Igår var det ju också a:a advent.. så det andra ljuset i staken tändes, tänka sej nu e det bara två veckor kvar till jul =)


 Hade också hyrt två filmer som vi satt uppe halva natten och såg.. Dumpad, komedi och Felon som var en fängelsefilm! Man blev ritigt svettig där ett tag.. superbra bägge två!


Ikväll ska jag på gympa, jag har noll ork eller lust.. så är det väl när man bara är ledig en dag.. jag har ju så mycket annat att göra eg!? Har storstädat toan o sen så hann vi baka chokladgodis innan Nicklas for på jobbet nu 15:30.  Men de e ju fler som åker med mej, så då är det bara att pallra sej iväg.. =S Ikväll ska vi ha pilates, har ju faktiskt aldrig provat det förut.. de sägs vara rätt skoj, så vi får väl se helt enkelt. Det är ju ett jäkla jobbigt väder att köra bil i dessutom.. snön formligen vräker ner idag, hela dagen ha de fallit stora lapphandskar från en dimmig himmel..


eumm.. tur bilen står i garaget =)


har ju även bokat tvättstugan som ja ska slänga in en maskin i kl fem innan ja åker.. Önskar man vore ledig i morgon också, men icke då.



Av mArrA$ - 6 december 2008 22:38

Jamtli Julmarknad andra helgen i advent är sedan 20 år tillbaka något av ett måste för gammal som ung. De historiska miljöerna på Jamtli utgör en stämningsfull ram för glada möten mellan besökare och hantverkare som brinner för sina produkter. Varje år lockas ca 20.000 människor av lokalproducerad mat och slöjd, underhållning och en julstämning man inte hittar någon annanstans.
Kolbullar, älgburgare, grillspett, laxstutar, ost, nymalet kaffe, choklad, buljong, glögg, smidesföremål, smycken, knivar, näverslöjd, keramik, handmålat porslin, tavlor, böcker, dockor, måttbeställda skor, handgjort papper, örtkosmetik, julprydnader, troll, änglar, tomtar… Och allt är till salu!



Idag började jag inte jobba förrens klockan tre så innan dess passade vi på att åka in på Jamtli o gå på den årliga julmarknaden, första gången för mej då..Det är som en hel liten by tillbaka i tiden, gamla lador o massa stigar o vägar att vandra runt på. det snöade försiktigt o stämmningen var helt underbar!! =) Drack glögg, gick runt o tittade på alla utställare o deras hantverk, mycket tovade tomtar o sånt.. skitmysigt. O i en del stugor var det öppen brasa där vi kunde gå in o värma oss lite. Sen åt vi älgkebab i pitabröd.. mm Dock frös jag om fötterna så ja trodde de skulle ramla bort!


Hittade faktiskt en film på youtube om förra årets julmakrnad.. =) Titta bara så mysigt det är. Sen tog jag några egna kort, de va ju folk överallt så de flesta blev kassa... sen tog batterierna slut i kameran. Vi tänkte iallafall åka häst o släde, men får se om vi ska in i mogon en sväng också.. då det är mörkt o ännu mer mysigt.



Nicklas o hans mormor Vanja som står där o säljer sina egentillverkade naturprodukter! JAG kan verkligen rekomendera dessa! ... har provat lite av det mesta där.. =) Allt i från schampoo, alla slags hudcremer aloe vera, läppcerat, tvål osv...

---------> www.lugnetsnaturprodukter.se <---------


Hundspannåk..

nånting.. förklarning följer nedan

ja, jag vet inte alls va det är..

från början.. vännen min där på bild =)

En liten ren som gick förbi..


Det var väl allt från idag.. skulle blivit fler, mycket bätter bilder.. men kanske så åker vi in i morgon igen efter mitt jobb, tänkte ju åka hästsläde då =) hihi.. Kanske fotar mer då.



 Adios..



Av mArrA$ - 6 december 2008 22:05

Gårdagen.. jag hade höööga förväntningar på Blender o på publiken/ dansarna där på furuparken igår..tyvärr måste jag meddela att de var en av mina sämsta kvällar hittills på bra mycket länge. Det var MÅNGA Yngre, både killar o tjejer i 14-15-16-17 års åldern.. och många som absolut inte kunde ta ETT enda foxsteg?! Men guuud det finns kurser att gå ju!!! Va  fan, noll takt..noll koll överhuvudtaget, finns det någe värre?  Struttar runt där som om ni äger hela stället, o ni ser bara så fåniga ut, ni bjuder upp som om ni vore kungar på dansgolvet, om ni bara såg hur lidande tjejerna ni dansar med ser ut! ojojoj...Tur i oturen så slapp jag dessa, men det kanske för att jag höll mej undan dem, trots att de var överallt.


Ja orkade helt enkelt inte, kvällen var nog så kass som den var.. letade febrilt efter någon som kunde liksom "save my night".. men icke då.


Sammanfattningsvis: Det blev absolut ingen, inte det minsta ruskänsla.. enda danserna jag verkligen njöt var nog dem med min Pojkvän.




Dansbandskampen?? Nästa vecka dissar ja skiten, fruktansvärt töntigt alltsammans!!! Nä, Larz Kristers är troligtvis Sveriges bästa dansband.. men ge upp nu snälla tittare!? Inte kul längre...



Marras på dåligt humör?? tro d...

[ Öga mot öga ]

Frågan är ställd..

passar jag bättre som blond eller mörk?
 Blondin
 Brunett

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Det förflutna

RSS

hur många är ni?

Marras Gästbok! ( ^^, )

Musik

MUSIK


Ovido - Quiz & Flashcards